Monday, February 5, 2007

Welkom op camping "Lighthouse"

OPENINGSTIJDEN: 1 APRIL T/M 30 SEPTEMBER


Uw kinderen beleven hier de tijd van hun leven, geitjes, konijnen plus nog een paar katten en honden, het echte boerderijgevoel! Naast de boerderij is een manege waar ook de mogelijkheid is om paard te rijden (onder begeleiding).  Er zijn fietsjes en een skelter beschikbaar en sinds kort hebben we een trampoline!! Er is ook een zwembad, 4x2 meter. Bij slecht weer kunt u of jij zich ook binnen vermaken, we hebben een recreatieruimte in de schuur met een tafeltennistafel, voetbalspel, sjoelbak en andere spellen en nog een uitgebreide bibliotheek!Toiletgebouw met wasmachine en droger, gratis gebruik van warm water en douches


- GRATIS WIFI -
CAMPEREN MET UW EIGEN CARAVAN, CAMPER OF TENT:
Wij zijn aangesloten bij SVR (Stichting Vrije Recreatie) oftewel Kamperen bij de Boer. Als u hiervan donateur bent krijgt u korting op onderstaande prijzen. U kunt ook ter plekke donateur worden voor 10,-- per jaar, vraag bij ons om verdere info en dan kan uw korting direkt ingaan.


TENT  E. 6,-- per nacht (zonder stroom, met stroom 8,--), Kleine Tent 4,--(zonder stroom) CARAVAN/Vouwwagen E. 8,-- per nacht (incl.stroom) /CAMPERS 6,-- (zonder stroom, met stroom 8,--) en p.p. E. 5,-- per nacht.

Huisdieren zijn NIET toegestaan!

BED & BREAKFAST: 25,-- p.p. (Voor Vrienden op de Fiets: 22,50)

TOERCARAVAN TE HUUR: Tot 4 personen 250,-- per week, iedere persoon extra 6,-- p.p.p.n.

Prijzen excl. toeristenbelasting 1,50 p.p.p.nacht,--

AANKOMST: NA 14.00 / VERTREK; VOOR 12.00 (U kunt ook later vertrekken als u dat wilt maar dan betaalt u voor 1 dag extra)

Ook is het mogelijk uw paard mee te nemen, wij hebben een stalling en het is mogelijk om paardritten te maken onder begeleiding.


Onze mini-camping ligt in de bijna 200 jaar oude Anna Paulowna polder, een aanwinning van land dat ooit buitendijks in de Waddenzee lag. In de haven van het nabijgelegen dorpje Oudesluis meerden ooit o.a. VOC schepen af na hun lange wereldreizen

In de directe omgeving is er volop gelegenheid voor vissen, fietsen en wandelen (kijk op: www.noordhollandpad.nl - etappe 4 ligt in ons gebied). Zonnen, zwemmen en surfen is mogelijk op de Noordzee en het Ijssselmeer. Op 7 km afstand is de Noordzee, en de gezellige badplaats Callantsoog met duinen en strand en op 1 km een meer met een gras-strandje. In Schagen kunt u in de zomer vanaf juni t/m begin september iedere donderdag de Westfriese folkloremarkt met optocht bezoeken (www.westfriesefolklore.nl). Ook vindt u in dit ouderwets gezellige stadje het Boerderij & Rijtuigmuseum "Vreeburg" (www.museumvreeburg.nl), geopend van april t/m oktober. Het marktplein met vele gezellige terrassen is vermaard in heel Noord-Holland en parkeren is in heel Schagen gratis! Ook vindt u hier een modern winkelcentrum (Makado) en in het oude centrum ook heel veel leuke winkels en eetgelegenheden. In Den Helder (15 km) zijn diverse musea (Marine, poppenmuseum Kathe Kruse enz.), reddingsmuseum Dorus Rijkers, Fort Kijkduin (gebouwd door Napoleon) en attrakties (o.a. de vlootdagen), u kunt ook met de veerboot naar Texel. Nieuw in Den Helder: "De Helderse Vallei", een bezoekerscentrum in natuurgebied Mariendal, voor een ontspannen dagje uit in de natuur:www.deheldersevallei.nl. Ook het eiland Wieringen (10 km) is heel mooi om per fiets te ontdekken en in Den Oever wordt iedere zaterdag een verse vismarkt gehouden. Vanuit Den Oever kunt een avontuurlijke tocht maken naar zeehonden en andere zeedieren: www.dezeeleeft, erg leuk om te doen met het hele gezin. Ook kunt u wadlopen, garnalen vissen en zeehonden kijken: www.degrootrecreatie.nl.  Sinds 2008 is er ook een dierenpark in Anna Paulowna met roofvogelshow, leeuwen, vrij rondlopende herten, kangoeroe's, ringstaartmaki's, struisvogels e.d. en nog veel meer dieren en een bijzondere theeschenkerij (http://www.landgoedhoenderdaell.nl/). Zeer de moeite waard en ook een prachtig wandelgebied door bos en rietkragen. Ook in Anna Paulowna vindt u een prachtige achtkantige stellingmolen uit 1892. Van eind december t/m mei is het mogelijk een tulpen-excursie mee te maken in Slootdorp, zie hiervoor de website: http://www.tulpenexcursie.nl/ Zelf tulpen plukken kunt u in de Tulpenpluktuin in Julianadorp (vlakbij Den Helder) van half maart tot eind mei, begin augustus t/m eind november. Op 15 km afstand vindt u een splinternieuwe attractie is www.fluwelstulpenland.nl, in Sint Maartenszee, een ontzettend leuk themapark over de geschiedenis van de tulp, leuk voor jong en oud, Vanaf half februari is de vlindertuin in Waarland weer geopend, vele bijzondere soorten vlinders zijn hier te zien, voor meer info: vlindorado.nl. Dit is 22 km vanaf onze camping. In Tuitjenhorn (vlakbij Schagen) vindt u ook een heel leuk dierenpark, het gehele jaar geopend, voor meer info: www.blanckendaellpark.nl

Verdere mogelijkheden zijn; Amsterdam, gemakkelijk te bereiken met goede rechtstreekse treinverbinding vanuit A.P., de Zaanse Schans bij de Kalverpolder, het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen en de toeristische vissersdorpen Marken en Volendam. Een fluisterboot huren in Broek in Waterland is ook erg leuk en u kunt genieten van het Noordhollandse weidelandschap en pittoreske dorpjes. De kaasmarkt in Alkmaar (40 km) of een romantische rit met de stoomtram tussen Hoorn en Medemblik en dan per boot naar Enkhuizen. Het bakkerijmuseum in Medemblik, heel erg leuk voor kinderen. Het zee-aquarium in Bergen aan Zee.De Hondsbossche Duinen bij Petten is ook zeer de moeite waard, hier is een heel nieuw strand gekomen ter versterking van de kust met een Informatiecentrum Kust (gratis toegang): hhnk.nl/zandtegenzee met prachtige fiets- en wandelpaden, panoramaduin met een prachtig uitzicht op de zee.

BIJZONDERE ACTIVITEITEN:. 

Eind april en in mei staan vele velden in de polder in volle bloei met tulpen, narcissen en vele, vele andere bloemensoorten. Helaas gaan de bloemendagen dit jaar opnieuw niet door wegens Corona. De poldertuin is wel gratis te bezichtigen, een soort mini-Keukenhof.

TOT ZIENS IN ANNA PAULOWNA!

Contact: email: lighthouseholland@gmail.com tel. 06 21270598

No comments: